Filmek

Ahogy sokunkat, engem is elkapott a Csillagok háborúja őrület, 2015 végén. 🙂

CSILLAGOK HÁBORÚJA (1977-2015)

(Az eddigi 7 rész)

A sci-fi műfajának segítségével teszi érdekesebbé a jó és a rossz harcát. Jelenleg hét filmből áll. A történet, egy hatalmas galaxisban játszódik, rengeteg bolygóval és megannyi idegen fajjal, droidokkal, robotokkal, mindent mozgató Erővel és a Sötét oldal csábításáról szól.
A filmek Anakin Skywalker,a kivételes képességől Jedi lovag növendék bukását mutatja be, hogy hogyan lesz a jóakaratú lovagból a galaxis legrettegettebb ura, Darth Vader.

 

MENTŐEXPEDÍCIÓ (2015)

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni.
Nem is találnák. Mark Watney, ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására.

 

GRAVITÁCIÓ (2013)

(12)

Dr. Ryan Stone tapasztalatlan űrhajós, azonban mikor egy meteorraj megsemmisíti az űrbázist ahol doglozik, elveszti társait. A földi irányítással minden kapcsolata megszakad, ő és az életben maradt Kowalski  magukra hagyaatva sodródnak az űrben magatehetetlenül. Ryanen eluralkodik a pánik, amikor rádöbben, hogy csak magára számíthat, a hazafele vezető út viszont több olyan buktatót rejt, melyekre senki sem készíthette fel. 

 

WALL-E (2008)

Már többszáz éve, hogy a lakhatatlan Földet elhagyták az emberek, az egész bolygón egy kis robot tevékenykedik csupán, akit valaki bekapcsolava felejtett. WALL-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class, azaz Watt Lánctalpas Limlom- és Hulladékkezelő Robot az E sorozatból) magányosan gyűjtögeti a szemetet már réges régen, amikor véletlen találkozik a “csinos” Extraterresztriális Vegetáció Analizálóval, EVA-val. EVA ráébred, hogy a szemétszedés közben WALL-E ráakadt a Föld jövőjének kulcsára, így a támaszpontnak veszi az irányt, hogy jelentse a kulcsfontosságú információt. WALL-E a robot után ered, új célt adva ezzel életének.

CSILLAGOK KÖZÖTT (2014)

(12)

A Föld órája a végéhez közeledik, az emberiség lassan feléli minden tartalékát. A civilizációnak fel kell készülnie a pusztulásra. Azonban nem mindenki hajlandó belenyugodni a helyzetbe. Egy csapat felfedező elindul minden idők legkockázatosabb útjára, hogy elérve a galaxis határát ráleljenek a válaszra: lehet jövője az emberiségnek a csillagok között?

RAGADOZÓK (2010)

Egy elit harcosokból álló csapat egy látszólag lakatlan bolygón találja magát. Nem ismerik egymást, de azt sem tudják, hogy kerültek oda. A csapat tagjai az orvos kivételével hidegvérű gyilkosok, ezen a bolygón azonban most nem ragadozók, hanem egyszerű prédák.