Játékok

MASS EFFECT

Egy akció-szerepjáték melyet a BioWare fejlesztett Xbox 360-ra és Microsoft Windowsra . Az Xbox 360 változat 2007.-BEN jelent meg, PC-re az Electronic Arts kiadásában 2008-ban. Földi időszámítás szerint 2183-ban járunk. Az emberiség megalapította saját Szövetségét, mely egy külön test a Tanács felségterületén belül. Sok fajnak nem tetszik az emberiség erőszakos terjeszkedése, mások viszont megértően viszonyulnak hozzájuk. A Tanácsot három faj: az aszárik, a turiánok, és a szaláriánok képviselői vezetik. A játék vége a menet közben gyűjtött példakép/renegát válaszoktól, valamint a fontos döntésektől is függ.

 

STARCRAFT

A StarCraft egy, az 1998-as, eredeti kiadása óta nagy népszerűségnek és szakmai elismertségnek örvendő valós idejű stratégiai videojáték. A StarCraft cselekménye egy a messzi jövőben játszódó sci-fi, amely három intelligens faj küzdelmeit követi nyomon a világegyetem egy távoli területén. A StarCraft játékmenete alapvetően két erőforrás, az ásvány és a vespene gáz bányászata és a készletekkel való gazdálkodás körül összpontosul. A játék másik fontos aspektusa az utánpótlás, amely a seregek túlburjánzását hivatott megakadályozni; ha ez nem biztosított, további egységek nem képezhetőek ki.

 

ALBION PRELUDE

A játékban egy hatalmas univerzumot kapunk, több tucatnyi rendszerrel, tíz fajjal, mindegyik fajhoz – és idővel hozzánk is – tartozó teljes (tizenhét osztályba sorolható hajókból összeállított) hajóflottákkal, kalózokkal, aszteroidákkal, űrállomásokkal, kereskedőkkel, nameg persze a legfontosabbal: háborúval. Ugyan létezik egy fő küldetésszál, de az csupán a kezdetekben segít eligazodni. Ehelyett sokan csak egyszerűen beesnek a nagyvilágba, és kalandozgatnak.

 

SPORE

A Spore az akció- és szerepjátékok, valamint a valós idejű stratégiai játékok vonásait egyaránt magán viseli. A játékos egy faj fejlődését irányíthatja, a kezdeti egysejtű szintről egy intelligens és szociálisan fejlett lénnyé, mely kezdetben a bolygót is, majd a világűrt is meghódítja. Az újabb fejlődési fázisokba lépve nő a játékos bővebb lehetőségeket kap a személyre szabhatóság terén, alkotásait pedig megoszthatja egy online rendszeren (Sporepedia) keresztül, ezeket pedig más játékosok letölthetik, illetve összetalálkozhatnak az univerzumban más játékosok által alkotott, egyedi élőlényekkel.